Ny Volkswagen læser tegnsprog

Volkswagen har netop på CES-messen i Las Vegas løftet sløret for konceptbilen Golf R Touch, hvis instrumenter udelukkende betjenes via førerens håndbevægelser. Og med Connected Golf integrerer Volkswagen forskellige smartphone interfaces som "MirrorLink™", "Android Auto" (Google) og "Car Play" (Apple) i bilens "App Connect"-system.

Golf R Touch

Glem alt om touchscreens: Volkswagens nyeste konceptbil viser, at fremtiden vil byde på biler, der betjenes udelukkende ved at aflæse dine håndbevægelser og omsætte disse til kommandoer. Denne nye teknologi gør det muligt at styre bilens display og øvrige funktioner uden rent fysisk fx at berøre en toucscreen. Fx vil en glidende bevægelse mod bilens forrude få soltaget til at lukke sig, og en lignende bevægelse i den modsatte retning vil få det til at åbne sig. Ligeledes fungerer bilens sædejustering, udelukkende via gestik. Altsammen teknologi, der får menneske og maskine til at fungere mere og mere som en interaktiv enhed.

Connected Golf

Hvor Golf R Touch giver et indblik i fremtidens biler, demonstrerer Volkswagen samtidig hvad der kommer til at ske i den meget nære fremtid: Allerede i løbet af 2015 vil koncernen bringe systemer fra „Connected Golf“ på det amerikanske og europæiske marked. Connected Golf er markedets bedst netværksforbundne bil. Connected Golf er udstyret med den nyeste generation af infotainmentsystemer (MIB II). Bilens progressive interface management forbinder et kæmpe spektrum af apps, smartphones, tablets og smartwatches med infotainmentsystemet. Der ud over er Connected Golf udstyret med en håndfuld øvrige innovationer. Fx genkender navigationsanlægget automatisk – dvs også uden at være aktiveret af bilens fører, de oftest benyttede ruter – eksempelvis den daglige tur til og fra arbejde- og advarer dig hvis der er kø, ulykker eller vejarbejde på ruten og foreslår alternative, frie ruter.

Ny parkeringsassistent

På CES-messen in Las Vegas præsenterer Volkswagen også seneste evolutionstrin af parkeringsassistenter under navnet „Trained Parking“. Bilen scanner den vej du oftest bruger, når du parkerer din bil, lagrer den og udfører fremadrettet parkeringen delvist automatisk. Volkswagen regner med, at man inden længe også vil kunne udføre denne øvelse via fjernbetjening: det vil sige, at bilens fører på vej mod den kendte parkeringsplads, kan stige du af bilen og bilen vil så at sige parkere sig selv, overvåget enten via en smartphone eller en fjernbetjening.